SGS – Skuespiller grundskolen

Et crash kursus i skuespil

Skuespiller grundskolen SGS

Skuespillergrundskolen er en selvstændig linie på KFTS.
Skoleåret har fokus på de 3 vigtigste film- og teaterredskaber: Drama, stemme, krop/bevægelse.

Vi tilbyder en kreativ dannelsesrejse med dig i fokus. Det er en mulighed for dig, der har lyst til at afprøve skuespillerfaget og ikke nødvendigvis har den store erfaring. Her vil du få et realistisk bud på, om det er en vej for dig. Lær at arbejde med dig selv, din krop, undersøge, stille spørgsmål, stå frem og dyrke dit kreative væsen. Det skal ses som et crash kursus i arbejdet som skuespiller. Hvad kræver det og har du det?

Målet er at blive medskabende i de ting vi afprøver i løbet af kurset. Det er i høj grad en individuel prøvelse med plads og rum til at kunne udforske dit eget fri- og arbejdsrum med andre nysgerrige og eventyrlystne elever, som også tør at give slip og gå ud over egen comfort zone. Der skabes et trygt rum, hvor alle kan åbne op og byde ind med deres personlige historie. Det er ikke et minutdemokrati, men det handler om dig og den tid du har brug for. Derfor er det i høj grad vigtigt, at du har mod på selv at byde ind og er nysgerrig på både det praktiske og tekniske arbejde. Det at arbejde som skuespiller kan til tider være ensomt, hårdt, udmattende, frygteligt egocentreret, fyldt med nederlag og hvorfor gør vi det så? Fordi det også er fyldt med passion, en boblende glæde, tillid, udfordringer, en indre nødvendighed og ikke mindst sejr.
Vær opmærksom på, at der vil være lidt lektier og tekstlæring, der skal forberedes i nogle uger.  Kurset afsluttes med en offentlig visning på skolens scene, hvor der er mulighed for at invitere venner og familie.

SGS kan også ses som et forberedende kursus til optagelse på fx Den Danske Scenekunstskole eller KFTS egen professionelle skuespilleruddannelse. Som SGS elev behøver man ikke gå til yderlige optagelsesprøve hvis man efter skoleåret ønsker at fortsætte på skolens professionelle linie. Men evt. optagelse hænger selvfølgelig sammen med ens potentiale.

Som elev på SGS er man en del af KFTS og kan deltage i hele skolens sociale arrangementer.
I dagligdagen er klassen en lille hyggelig gruppe men også en del af helheden på danmarks største private teaterskole, KFTS.

I Drama arbejder vi med basale Stanislavskij teknikker, tekstanalyse, prøver på gulv, præsentationsteknik, dialog – og monologarbejde. Der vil også være uger med fokus på det mere fysiske og performative udtryk.

I Bevægelse handler det om at forbinde krop og hovedet. Dans for skuespillere, så du bliver bevidst om alle dine virkemidler.

I Stemme er der fokus på tale, sang, diktion og general stemmetræning med Nadine George teknikken som det grundlæggende fundament.

Undervisningen varetages af stærke kræfter fra KFTS og udefrakommende gæstelærere.

Vi tilbyder også en introduktion til personlig coaching, som er en unik del af KFTS.

PRISER OG DET PRAKTISKE

Det praktisk
Skuespillergrundskolen starter primo september og slutter ultimo februar, hvor der afsluttes med en forestilling i ugen før vinterferien.
Der er undervisning i dagtimerne tre hverdage om ugen (tirsdage, torsdage og fredage)
Der undervises primært på dansk, så man skal kunne forstå og kommunikere på dansk.
Gennemsnitsalderen er typisk omkring 20 år, men KFTS kan tage elever fra 16 år og opefter. Der er ikke noget øvre aldersloft.

Faciliteter
Skuespillergrundskolen benytter dels skolens egne faciliteter, dels lokaler hos Literaturhaus på Nørrebro, Dels hos Soulhouse, beliggende i samme bygning.
Vores egne faciliteter inkluderer flere studier, redigeringssuite, en café og ‘Black Stage’ som er vores eget fuldt funktionelt teater, mm.
Vi er beliggende i hjertet af det pulserende Nørrebro, få hundrede meter fra Nuuks Plads metrostation.

Varighed og omkostninger
En undervisningsdag foregår typisk fra kl. ca. 10.00-15.00.
Der forekommer dog situationer hvor der er undervisning og forestillinger uden for dette tidsrum.

Pris for et skoleår: DKK 29.900,- som kan betales enten samlet eller i rater (der er forøgede udgifter ved at vælge ratebetalinger)

Hvordan ansøger man?
For at komme i betragtning til en plads på en af skolens uddannelser,  skal man enten deltage i en af vores fysiske auditions, eller man kan lave en såkaldt “recorded audition” hvor man modtager instruktioner om at producere materiale som skolen kan vurdere en udefra.
Vi anbefaler vores fysiske audition, da det også giver eleven et indtryk af skolen, men skolen personale er godt trænet i at vurdere optagede auditions.
Man kan også i visse tilfælde komme til en optagelsessamtale. I så fald, skriv til os for muligheder, på teaterskolen@teaterskolen.com

Klik på boksen “Ansøg nu” for at tilmelde dig og se datoer og muligheder.
Her kan du også læse mere om auditions.