Skolens historie

fra 1995 til i dag

Skolens historie

Skolen blev grundlagt i 1995 og hed oprindeligt ‘Holberg Teaterskole’, efter dens beliggenhed på Holbergsgade. Den blev grundlagt af den russiske skuespiller Galina Brenaa, som var specialiseret i Stanislavskij’s principper og byggede skolen op herefter. Gennem årene voksede skolen både i størrelse og ry, hvilket har resulteret i både national og international interesse. I 2010 flyttede skolen til Hørsholmsgade på Nørrebro og huser nu både danske og udenlandske elever.

Stuart Lynch, den nuværende rektor, overtog rollen i 2013. Han valgte at reformere pensum for at modernisere skolen. Bl.a. blev der tilføjet et Life Coaching program, som er yderst unikt for skolen. For at afspejle den store forandring, blev skolen omdøbt til KFTS – Københavns Film & Teaterskole. Den nye tilgang, som fokuserer på de praktiske evner nødvendige i den professionelle verden samt undervisningen i de etablerede skuespilsteknikker, har resulteret i et højt antal dimittender med karrierer inden for film- og teaterindustrien.

KFTS er den ældste, største, og mest respekterede selvstændige skuespillerskole i Danmark. Med sin unikke blandning af solid undervisning i skuespil og Life Coaching, betragtes skolen som værende et godt alternativ til Den Danske Scenekunstskole.