SKUESPILLERGRUNDSKOLEN

SGS Skuespillergrundskolen

Vil du være skuespiller? Kan du lide at være kreativ? Elsker du at film, teater og kan alle replikkerne udenad fra Blinkende Lygter og Matador? Drømmer du om Game of Thrones og forestiller dig selv som Uma Thurman i Kill Bill? Måske opfylder du ikke alle ovenstående udtalelser, men har du lyst til at afprøve dig selv som skuespiller i et trygt, sjovt og lærerigt miljø, så er SGS noget for dig.

Skuespillergrundskolen har fokus på de 3 vigtigste film og teaterredskaber: Drama, stemme, krop/bevægelse.

Vi tilbyder en kreativ dannelsesrejse med dig i fokus. Det er en mulighed for dig, der har lyst til at afprøve skuespillerfaget og ikke nødvendigvis har den store erfaring. Her vil du få et realistisk bud på, om det er en vej for dig. Lær at arbejde med dig selv, din krop, undersøge, stille spørgsmål, stå frem og dyrke dit kreative væsen. Det skal ses som et crash kursus i arbejdet som skuespiller. Hvad kræver det og har du DET?

Målet er at blive medskabende i de ting vi afprøver i løbet af kurset. Det er i høj grad en individuel prøvelse med plads og rum til at kunne udforske dit eget fri – og arbejdsrum med andre nysgerrige og eventyrlystne medstuderende, som også tør at give slip og gå ud over egen comfort zone. Der skabes et trygt rum, hvor alle kan åbne op og byde ind med deres personlige historie. Det er ikke et minutdemokrati, men det handler om dig og den tid du har brug for. Derfor er det i høj grad vigtigt, at du har mod på selv at byde ind og er nysgerrig på både det praktiske og tekniske arbejde. Det at arbejde som skuespiller kan til tider være ensomt, hårdt, udmattende, frygteligt egocentreret, fyldt med nederlag og hvorfor gør vi det så? Fordi det også er fyldt med passion, en boblende glæde, tillid, udfordringer, en indre nødvendighed og ikke mindst SEJR. Det kræver en stor fordybelse og villighed til at sætte dig selv på spil. Samtidig skal man springe til, når muligheden byder sig og ikke være bange for at fejle eller gøre noget forkert i det spontane øjeblik. At gøre noget forkert findes nemlig slet ikke hos os. For at udvikle skal du afprøve mange forskellige veje og vores mål på kurset er at udforske disse mekanismer og forhåbentlig blive bedre og mere kreative spillere. Vi kommer både til at stifte bekendtskab med teaterteknik, men du får også lov at arbejde foran kamera og blive klogere på det medie. Vi stiller al udstyr til rådighed og sørger for en god indføring i alle de muligheder der er som skuespiller i Danmark. Som et led i den læring, har vi den anerkendte coach Morten Elbæk med på holdet, som giver en introduktion til branchen i Danmark og hvordan man kommer ud og arbejder efter endt uddannelse.

Vær opmærksom på, at der vil være lektier og tekstlæring, der skal forberedes i nogle uger.  Kurset afsluttes med en teaterforestilling på skolens scene, hvor der er mulighed for at invitere venner, familie og skolens øvrige elever og undervisere kommer også for at støtte op og der uddeles diplomer og holdes en stor fælles afslutning. Forestillingsperioden giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med et reelt prøveforløb på en forestilling og få sat alle fagene i spil, udvikle karakter, læse manus og til sidst ikke mindst det at stå på scenen og levere.

Fagene kort fortalt:

I Drama arbejder vi med basale Stanislavkij teknikker, tekstanalyse, prøver på gulv, præsentationsteknik, dialog – og monologarbejde. Der vil også være uger med fokus på det mere fysiske og performative udtryk. Derudover vil der også være faste improvisationstimer, hvor forskellige teknikker og øvelser bliver afprøvet.

I Bevægelse handler det om at forbinde krop og hovedet. Vi kalder det dans for skuespillere, så du bliver bevidst om alle dine virkemidler og lære dit udtryk at kende.

I Stemme er der fokus på tale, sang, diktion og general stemmetræning med Nadine George teknikken som det grundlæggende fundament.

Undervisere:

Undervisningen varetages af stærke kræfter fra KFTS og udefrakommende gæstelærere.

Den faste stab består af:

Malene Beltoft Olsen: Skoleleder og primær underviser i drama.

Isabel Escudero Zorde / Bo Madvig: Krop & Bevægelse.

Ann-Sofie Lervik Michelsen: Stemmetræning.

Kristian Grumme Nielsen: Improvisation.

Morten Elbæk: Coaching, netværk og branchekendskab.

Vi tilbyder også en introduktion til personlig coaching, som er en unik del af KFTS. Her Fortæller KFTS skoleleder, Stuart Lynch, om den grundlæggende

Derudover tilbyder vi løbende åbne prøver og forestillinger på KFTS. Det giver SGS eleverne et unikt indblik i en hverdag på en af Danmarks største privatskoler. SGS eleverne bliver en integreret del af de forskellige tilbud og arrangementer på KFTS og får derfor mulighed for at skabe forbindelser med alle årgangene på skolen.

Det praktiske:

Undervisning 3 dage om ugen. Tirsdage, torsdage og fredage kl. 9.30 – 14.30 (15.00)

Kurset starter primo september og slutter medio februar.

Al undervisning foregår hos KFTS og Mie Moltke´s Soulhouse. Begge beliggende på Hørsholmsgade 20, 2200 København N.

Antal deltagere: 8-12

Krav

Du skal igennem en optagelsesprøve.

Vi har ingen krav om erfaring eller uddannelse, men du skal være psykisk og fysisk rask og parat til at arbejde og kunne modtage feedback på en konstruktiv måde. Alle former for medicin og lidelser skal meddeles til skolen i forbindelse med optagelsesprøven.

Forbehold for ændringer i sammensætningen af kurset.

Økonomi

Hele forløbet koster 33.800,- Af disse betales 3.500,- ved tilmelding. Resten betales 5. august. Der tilbydes også at betale i rater. Disse vælges på kontrakten. Ratebetaling koster dog en smule mere. Der gøres opmærksom på, at uddannelsen ikke er SU berrettiget.

For yderligere info eller spørgsmål: sgs@teaterskolen.com

Tilmelding til optagelsesprøve

For at deltage i optagelsesprøven skal du udfylde vores ansøgningsskema her på siden og derefter vil du modtage yderligere information pr. mail.

Vi anbefaler, at man betaler gebyret for optagelsesprøven med det samme. Gebyret er 300 kr, REG: 8411 KONTO NR:4156468.

    Dato for optagelsesprøve*:

    Vedhæft vellignende foto:

    Accepteret fil typer: gif,jpg,jpeg,png.
    Max fil størrelse: 2mb.

    PRIVATLIVSPOLITIK*