MØD EN GAMMEL ELEV

MØD EN GAMMEL ELEV

Navn: Dawn Wall
Alder: 36
Bopæl: København og London
Dimitteret fra KFTS: Sommer 2017

 

 

 

 

Hvad laver du nu?
Jeg er lige blevet færdig med at spille hovedrolle i et teaterstykke på engelsk der hed Educating Rita. Jeg fik rollen igennem to gæsteinstruktører der var inde på KFTS for at undervise. I øjeblikket ligger jeg min stemme til en voiceover på et Playstation 4-spil der kommer ud i foråret 2018. Jeg har en agent i Mayfair, London og han vil have at jeg flytter til London (men har stadig en base i KBH) i januar 2018 for at være med til flere TV og film-castings.

Hvad har du været med i?
Jeg startede i industrien tilbage i 2012, to år efter jeg flyttede til Danmark. Jeg spillede prinsessen i Aladdin på scenen og havde også en lille scene i filmen The Danish Girl sammen med Eddie Redmayne. Jeg startede med at være med i den danske filmbranche tilbage i 2014, bl.a. med at skrive og lave komedie sketches. Den første reklamefilm jeg lavede var sammen med CityBois. Deres far hyrede mig gennem en fælles ven. I 2015 lavede jeg nogle julesketches for DR og siden da har jeg været i over 10 forskellige kampagner/reklamer for blandt andet Carlsberg, La Roche, Nemlig og Hjerteforeningen. Jeg har spillet hovedrollen i tre kortfilm. Jeg har haft en lille rolle i en dansk film ‘Dan Dream’ og en hovedrolle i en fransk featurefilm, som kommer ud til sommer 2018. Jeg spiller en bærende rolle i en dansk komedie webserie, der hedder Porno Leif. Jeg har også lavede en del VO (voice overs) for Royal Dansk og forskellige computerspil.

Kan du leve af at være skuespiller?
Ja, hvis du hele tiden er opsøgende og aktiv. Og så skal man også kæmpe lidt for at få en fair løn. Det er skuffende, men sådan er jobbet. Når mand har en agent er det nemmere, fordi det er agentens job at skaffe løn og gennemgå kontrakten

Har du et råd til kommende skuespillere?
Prøv at mærke efter, hvad det er du endelig vil og gå efter det med alle dine kræfter. Bliv ikke skuffet, hvis du få en masse afslag. Et til nej, er et skridt tættere til et ja! Og du får mange nej lige meget hvor dygtig du er, fordi du kan ikke passe ind i alle de mulige visioner en instruktør eller producer har forestillet sig. Du skal være ekstremt målrettet og vide, at du og dit talent har en værdi. Vi er alle sammen gode til noget. Der er dem, der er bedre til de mørke dramaer og der er dem, der bare ser mere naturlige og realistiske ud på film end andre. Find ud af, hvad det er, du er bedst til ved at eksperimentere med al mulig forskellig slags arbejde. Til mit første statistjob var jeg nøgen i -12 graders vinterbadning. Filmen blev optaget af Cannes festivalen, og selvom det var en positiv oplevelse, fandt jeg ud af at jeg vil sikkert ikke gøre sådan et job igen, medmindre jeg havde en mere bærende rolle eller nøgenheden havde mere betydning. 

Noget helt basic nu – lær din replikker. Lær dem, lær dem og lær dem lidt mere. Invester din tid i det, og alt det andet blocking, kameravinkler osv. er intet problem.
Husk at holde en positiv og professionel tone med dine medspillere og kolleger. Danmark er et lille land og man får hurtigt et dårligt rygte, hvis man ikke er god at arbejde sammen med. Slap af, og vær dig selv. Du er individuel og ingen kan erstatte dig. Husk at du er helt unikt. Følg din impulser og mavefornemmelse, hvis noget føles forkert eller kunstigt, så ser det også sikkert forkert ud. 

Fremfor alt – hav det sjovt! Man burde kunne grine af sig selv og andre (på en pæn måde) og nyde det! Hvis ikke man nyder det, i hvert fald i de fleste tilfælde, så er man i den forkerte branche. Man skal være utrolig stærk for at overleve i skuespilbranchen, men samtidigt utrolig sensitiv og åben.

Det er lidt et paradoks, men de bedste ting jeg lærte på skolen var at åbne op og tillade mig selv at blive påvirket af al mulig energi omkring mig og kræfter, og så bagefter lukke ned igen for at ikke tage det personligt eller bliver skadet ude i den “virkelige” verden.

Vil du anbefale KFTS?
Ja, og især hvis man ikke har dansk som modersmål. KFTS giver eleverne chancen for at spille på engelsk eller deres modersprog på førsteåret. Jeg var også heldig at selvom jeg startede i en sen alder, at rektor lagde mærke til mig og gav mig en chance for at blive færdiguddannet et år tidligere end de andre på mit hold. Det har betydet virkelig meget for mig og min karriere.

*fotograf: Lena Påske

Navn: Sidsel Hindhede
Alder: 24 år
Bopæl: Berlin
Dimitteret fra KFTS: Sommer 2017

 

 

 

 

 

Hvad laver du nu?
I øjeblikket er jeg igang med at optage i Berlin for en tysk krimiserie, hvor jeg har fået en gennemgående rolle som en dansk politikvinde. 
Så jeg er begyndt at finde ud af, hvordan man begår sig i Tyskland som skuespiller og arbejder på at få flere jobs hernede. 
Jeg fik i øvrigt denne rolle igennem skolen, fordi casteren skrev til skolen og spurgte, om der var nogen af eleverne, der havde lyst til at søge, også greb jeg chancen.

Hvad har du været med i?
Jeg har lavet lidt småting, mens jeg gik på skolen, men jeg fik rollen i Tyskland lige da min uddannelse var færdig. Så her i begyndelsen har jeg fokuseret på at lære tysk og forberede mig til den rolle siden.

Kan du leve af at være skuespiller?
Ja, det kan jeg.

Har du et råd til kommende skuespillere?
Altid giv det et forsøg. Søg alt hvad du kan komme i nærheden af, også selvom du ikke lige passer helt på en prik til beskrivelsen. På et eller andet tidspunkt, hvis man arbejder hårdt nok, så kommer der et gennembrud. Sug til dig af andres viden, vis dig frem, tro på dig selv.

Vil du anbefale KFTS?
Ja, det vil jeg! Havde det ikke været for KFTS, så havde jeg ikke lært mig selv at kende. Når man først begynder at arbejde udenfor skolen, så mærker man virkelig hvad det er, man har lært. Selvom jeg var endt ud med at få en rolle alligevel, uden skolen, så ville jeg ikke vide hvad jeg skulle gøre af mig selv. Skolen har givet mig styrken, selvsikkerheden og ikke mindst værktøjerne til at arbejde som skuespiller.