HISTORIEN

Københavns Film- & Teaterskole – i daglig tale KFTS – slog første gang dørene op for elever i 1994. Skolen udviklede sig hurtigt til at blive en stor, funktionel teaterskole med elever fra hele verden.

I mange år holdt skolen til på Frederiksberg, men flyttede i 2010 til Hørsholmsgade på Nørrebro, hvor store gode lokaler var blevet ledige efter at Dansens Hus var flyttede til Carlsberg hallerne.

I 2013 startede den nuværende æra for teaterskolen. Den engelsk/australske coach og performer, Stuart Lynch, blev ny rektor. Han startede en stor reformation og modernisering af skolen. Coaching og karriere-planlægning kom fast på skemaet og er nu en vigtig hjørnesten i skolens undervisning og dagligdag, på linie med skuespil-teknikker og træning. Disse forandringer er godt implementeret og gennemprøvet, og vi ser frugten af arbejdet i kraft af at rigtig mange af vores afgangselever får arbejde og bliver i branchen efterfølgende.

Fremtiden

I disse Netflix-tider produceres der mere film, tv og tv-serier end nogensinde før i historien. For ikke at tale  om reklamefilm og videoindhold til nettet.

Derfor er der brug for at uddanne nye skuespillere og brug for et stærkt alternativt uddannelsestilbud til statens teaterskole.

Staben på KFTS er stolte, glæde og ydmyge over at drive denne fantastiske skole. At være med til at udbygge og forbedre uddannelsen løbende.

Og vi glæder os til at tage imod nye aspiranter og guide dem på rette vej.